حالت تاریک
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن رهیاب نیوز | rahyabnews.com هستید؟
توزیع تولیدات مرکز دزفول به ۲۳ استان
رئیس مرکز تحقیقات کشاورزی صفی‌آباد دزفول:

توزیع تولیدات مرکز دزفول به ۲۳ استان

رئیس مرکز تحقیقات کشاورزی صفی‌آباد دزفول گفت: معرفی بیش از ۳۰ رقم گندم، پنج رقم چغندرقند پاییزه، چهار رقم لوبیاروغنی «سویا»، دو رقم ماش، استخراج ۱۰ رقم مرکبات تجاری و توزیع به ۲۳ استان کشور از جمله اقدامات این مرکز است.

به گزارش خبرنگار شبکه اطّلاع‌رسانی «رهیاب» به نقل از روابط‌عمومی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی؛ سید محمود طبیب‌غفاری اظهار کرد: مهم‌ترین وظیفه‌ای که امروز در ساختار جدید سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی به عهده مراکز تحقیقاتی گذاشته شده ارتقا و افزایش نفوذ دانش کشاورزی به عرصه تولید است.

وی افزود: باید بتوانیم جدیدترین یافته‌های تحقیقاتی خود را به عرصه کشاورزی منتقل کنیم تا باعث افزایش تولید شود.

رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی صفی‌آباد دزفول با بیان اینکه به طور عمده کشاورزی به دو نهاده اصلی آب و زمین وابسته است، بیان کرد: باوجود کاهش بارندگی‌ها و افزایش سطح زیر کشت، سهم سطح زیر کشت نسبت به آب موجود کاهش پیدا کرده است.

وی خاطرنشان کرد: میانگین بارندگی کل کشور نسبت به میانگین طولانی‌مدت در طول چند سال گذشته ۲۷ درصد کاهش داشته و این کاهش در سال جاری برای خوزستان خود را به‌شدت نشان داده است.

طبیب‌غفاری میزان بارندگی در خوزستان از ابتدای سال زراعی تاکنون را ۷۵ میلیمتر اعلام کرد و افزود: این میزان نسبت به بلندمدت آن یعنی ۱۶۰ میلی‌متر، با کاهش حدود ۵۰ درصدی همراه بوده که نشان‌دهنده محدودیت منابع آبی است.

وی با اشاره به اینکه سطح زیر کشت خوزستان نسبت به ۱۵ سال گذشته نیز ۳۵ درصد افزایش‌یافته و سهم هر واحد زمین از آب کمتر شده است عنوان کرد؛ اما با نگاهی به آمار، شاهد ۷۵ درصد افزایش تولید در خوزستان هستیم که دلیل آن انتقال دانش به عرصه و افزایش دانش کشاورزان و استفاده بهینه از منابع آب‌وخاک است.

این مقام مسئول افزود: مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی صفی‌آباد دزفول در طول بیش از چهار دهه فعالیت بعد از انقلاب اسلامی موفق شده یافته‌های مؤثری برای ارتقای تولید کشاورزی منطقه داشته باشد.

وی اظهار کرد: معرفی بیش از ۳۰ رقم گندم، پنج رقم چغندرقند پاییزه، چهار رقم لوبیاروغنی «سویا»، دو رقم ماش، استخراج ۱۰ رقم مرکبات تجاری از کلکسیون مرکز و تولید سالانه بیش از سه هزار نهال پیوندی گردوی گرمسیری پکان و توزیع به ۲۳ استان کشور از جمله اقدامات این مرکز است.

انتهای خبر/

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.