آموزش اقتصاد برتر؛
مدیریت هزینهها عامل بهبود وضعیت مالی است
نکات مهم بهتر شدن وضعیت مالی برای بهبود وضعیت مالی باید به ۴ جنبه مهم افزایش درآمد، مدیریت هزینهها، پسانداز و سرمایهگذاری توجه بیشتری داشته باشید.
به گزارش شبکه اطّلاعرسانی «رهیاب»؛ در دنیای پرتنش و اقتصادی امروزه، بهبود وضعیت مالی خود یکی از اولویتهای اساسی برای افراد و خانوادهها است. وضعیت مالی به تعادل میاندرآمد و هزینهها مدیریت بدهیها سرمایهگذاریهای هوشمندانه و برنامهریزی مالی مناسب وابسته است. حتماً میپرسید چگونه وضعیت مالی خود را بهتر کنیم؟ برای بهبود وضعیت مالی باید به چهار جنبه مهم افزایش درآمد، مدیریت هزینهها، پساندازو سرمایهگذاری توجه بیشتری داشته باشید.
مدیریت هزینهها
در پاسخ به سؤال چگونه وضعیت مالی خود را بهتر کنیم؟ لازم میدانیم مدیریت هزینهها را نیز عنوان نماییم؛ زیرا با مدیریت هزینهها میتوان از مخارج اضافی خودداری کرده و بهاینترتیب وضعیت مالی خود را ارتقا دهیم.
شما باید بین خرجکردن و خسیس بودن تعادل برقرار کنید. این گونه نباشید که اصلاً خرج نکنید و بهاصطلاح خسیسبازی در آورید. طوری هم نباشد که دائم در حال خرجکردن باشید. باید برنامهریزی کنید و نسبت به هزینههای خودآگاه باشید. اگر هزینههایی که میکنید بنویسید متوجه میشوید که کجا چقدر خرج کردید که شاید خیلی هم ضروری نبوده باشد. این نکته را نیز فراموش نکنید که شما پول درمیآورید که از زندگی لذت ببرید و قرار نیست خود را بهسختی بیندازید؛ اما بیهوده هم خرج نکنید.
۱. اولویتبندی هزینهها
یکی از راهها برای مدیریت هزینهها، اولویتبندی آنهاست. شما لازم است هزینههای طول ماه را اولویتبندی نمایید تا بدانید کدام هزینه در اولین اولویت و مهم است و بهاینترتیب میتوانید در هزینههای خود صرفهجویی نمایید.
۲. کاهش هزینهها
بعد از اولویتبندی هزینهها میتوانیم از هزینههای اضافی صرفنظر کرده و بهاینترتیب با کمک این روش از مدیریت هزینهها، وضعیت مالی خود را بهتر کنیم.
۳. کنارگذاشتن بخشی از پول
کنارگذاشتن یکی از معقولترین روشها برای مدیریت هزینهها است که به بهترشدن وضعیت مالی نیز کمک میکند. کنارگذاشتن یا همان پساندازکردن میتواند به روشهای متفاوتی انجام شود که در ادامه این مقاله تمامی روشهای پساندازکردن را آموزش میدهیم.
۴. یادداشت خرج و مخارج
لازم است برای مدیریت هزینههایمان، خرج و مخارج طول ماه را یادداشت کنیم. این کار برای جلوگیری از هزینههای اضافی راهکار خوبی است. به همین منظور پیشنهاد میکنیم دفتری در نظر گرفته و تمامی خرج و مخارج خود را در آن یادداشت نمایید.
۵. جداسازی حساب تجاری و شخصی
اگر میخواهید مدیریت هزینههای شما بهدرستی انجام شود، بهتر است حسابهای تجاری و شخصی خود را جدا نمایید. اگر این کار را انجام ندهید موجودی درآمد و سرمایه شما ترکیب شده و ممکن است زمان خرجکردن از موجودی تجاری خود نیز استفاده نمایید. ازاینرو جداکردن حساب شخصی و تجاری کمک شایانی به مدیریت هزینهها میکند.
۶. تعیین اهداف مالی
اگر اهداف مالی تعیین کنید، به خودتان اجبار میکنید که از مخارج اضافی صرفنظر نمایید و بهاینترتیب مدیریت هزینهها بهتر انجام شده و به همین دلیل موجب بهترشدن وضعیت مالی شما شود.
۷. استفاده از غذاهای خانگی
برخی افراد هزینه زیادی برای خرید غذاهای آماده میپردازند و ازاینرو اگر غذاهای خانگی تهیه نمایند، هزینه غذاهایشان کمتر شده و موجب کمترشدن مخارج میشود. واضح است که اگر خرج شما کمتر شود، وضعیت مالیتان بهتر میشود.
۸. تهیه وسایل دستدوم
در برخی موارد میتوان خرید وسایل دستدوم را جایگزین خرید وسایل نو کرد و تفاوتی در کاربرد و عملکرد وسایل ایجاد نمیشود. از طرفی قیمت وسایل دستدوم خیلی کمتر از وسایل نو است و به همین دلیل تهیه وسایل دستدوم بهجای نو میتواند موجب کمک به بهبود وضعیت مالی شود.
۹. کنترل مصرف اینترنت
همه ما در طول ماه هزینه زیادی را صرف خرید بستههای اینترنت میکنیم و اگر بتوانیم میزان مصرف اینترنت خود را کاهش دهیم، مسلماً هزینه کمتری برای بستههای اینترنت خواهیم پرداخت. ازاینرو کنترل مصرف اینترنت یکی از روشهای مدیریت هزینهها است. به طبع میتوان گفت که کنترل مصرف اینترنت باعث میشود که بتوانیم وضعیت مالی خود را بهتر کنیم.
۱۰. مدیریت مصرف
شما با کنترل مصرف در هر زمینهای میتوانید از افزایش مخارج و بهعلاوه کاهش درآمد جلوگیری نماید؛ بنابراین یکی از روشهایی که باعث افزایش درآمد میشود و همچنین کمک میکند که وضعیت مالی خود را بهتر کنیم، مدیریت مصرف در هر موضوعی است.
۱۱. خرید بهصورت عمده
در بعضی موارد میتوان اجناس موردنیاز خود را بهصورت عمده خریداری نمود و ازآنجاییکه اجناس عمده قیمت پایینتری دارند، بهتر است تا جای ممکن اجناس را بهصورت عمده خریداری نماییم تا به افزایش میزان درآمدمان نیز کمکی کرده باشیم.
انتهای خبر /