«رهیاب» بررسی کرد؛
خوزستان در بحران آلودگی هوا
استان خوزستان در روزهای اخیر با بحران آلودگی شدید هوا مواجه شده است، بهطوریکه در هفت شهر این استان، وضعیت کیفی هوا در سطح «ناسالم» و «قرمز» قرار گرفته است.
به گزارش شبکه اطّلاعرسانی «رهیاب»؛ استان خوزستان در روزهای اخیر با بحران آلودگی شدید هوا مواجه شده است، بهطوریکه در هفت شهر این استان، وضعیت کیفی هوا در سطح «ناسالم» و «قرمز» قرار گرفته است. در این شرایط بسیاری از والدین و دانشآموزان انتظار تعطیلی مدارس را داشتند، که مسئولان تصمیم به عدم تعطیلی کامل مدارس گرفتهاند.
این تصمیم موجب نگرانیهای زیادی در میان خانوادهها شده است. بسیاری از والدین بر این باورند که ادامه فعالیتهای آموزشی در چنین شرایطی نهتنها بهسلامت فرزندانشان آسیب میزند، بلکه میتواند منجر به بروز مشکلات تنفسی و بیماریهای مزمن شود.
در واقع، دانشآموزان مجبورند در هوای آلوده به مدت طولانی در محیط مدرسه بمانند که این موضوع با توجه به وضعیت حاد آلودگی هوا، بسیار نگرانکننده است.
بر اساس دادههای سامانه پایش کیفی هوای کشور، شاخص آلودگی در شهرهایی مانند اهواز، شوشتر و هندیجان به مقادیر خطرناک رسیده و هیچ شهری در استان نتوانسته است هوای پاکی را تجربه کند.
این وضعیت نگرانکننده ناشی از وجود صنایع آلایندهای مانند نفت، گاز، پتروشیمی و فولاد در خوزستان است که به طور مستمر به آلایندگی هوا دامن میزنند.
با وجود اعلام وضعیت بحرانی، به نظر میرسد که مسئولان هنوز اقدام مؤثری برای مدیریت این بحران انجام ندادهاند. در حالی که شهروندان بهشدت تحتتأثیر این آلودگی قرار دارند و با مشکلات تنفسی و بیماریهای قلبی مواجه هستند، عدم توجه کافی به این معضل از سوی مسئولان موجب افزایش نگرانیها شده است
به گفته کارشناسان، افراد مبتلا به بیماریهای مزمن، سالمندان و کودکان باید از فعالیتهای خارج از منزل خودداری کنند، اما با توجه به شرایط زندگی و نیازهای روزمره، بسیاری از ساکنان ناگزیر به ادامه فعالیتهای خود هستند.
آلودگی هوا نهتنها بر سلامت عمومی تأثیر منفی میگذارد بلکه میتواند به افزایش هزینههای درمانی و کاهش کیفیت زندگی مردم منجر شود. در این شرایط، انتظار میرود که مسئولان با اتخاذ تدابیر فوری و مؤثر، اقدامات لازم را برای کاهش آلودگی هوا و حفاظت از سلامت شهروندان انجام دهند.
با توجه به اینکه سال گذشته اهواز حتی یک روز سالم نداشت، نیاز به برنامهریزی دقیق و اجرای پروژههای زیستمحیطی بیش از پیش احساس میشود. این وضعیت بحرانی باید زنگ خطری برای مسئولان باشد تا هرچه سریعتر نسبت به حل مشکل آلودگی هوا اقدام کنند.
بنا بر اعلام مرکز پایش کیفی هوای کشور، در ساعت هشت صبح امروز چهارشنبه «۲۳ آبان» شاخص کیفی هوا در شهر هندیجان ۱۵۲ AQI ثبت شد که نشاندهنده هوای ناسالم برای گروههای سنی «قرمز» است.
همچنین این میزان در شهرهای اهواز ۱۳۸، شوشتر ۱۳۱، اندیمشک ۱۲۵، ماهشهر ۱۱۸، دزفول ۱۰۹، آبادان ۱۰۸ AQI رسید که نشاندهنده ناسالم بودن هوا برای گروههای حساس «نارنجی» است.
همچنین میزان آلودگی هوا در ایستگاههای سنجش آلودگی هوا اهواز شامل ایستگاه پادادشهر ۱۵۵، حفاری اهواز ۱۵۳، نیوساید ۱۴۵، پست برق شماره ۳ اهواز ۱۲۷، ایستگاههای شماره ۲ و شماره ۱ اداره کل حفاظت محیطزیست خوزستان ۱۲۶ و ۱۲۰ AQI ثبت شد.
انتهای خبر/