حالت تاریک
یکشنبه, 27 آبان 1403
نگرانی‌ها از انتصابات جنجالی در دولت چهاردهم
قابل‌تحمل نیست؛

نگرانی‌ها از انتصابات جنجالی در دولت چهاردهم

باگذشت سه ماه از آغاز به کار دولت پزشکیان، انتصابات سؤال‌برانگیز و حضور چهره‌های مسئله‌دار در پست‌های کلیدی، نه‌تنها موجب نگرانی در محافل سیاسی و اجتماعی شده، بلکه نمایندگان مجلس را به واکنش و انتقاد واداشته است.

 به گزارش شبکه اطّلاع‌رسانی «رهیاب» به نقل از خبرنگار سیاسی شبکه اطّلاع‌رسانی «راه دانا»؛ باگذشت سه ماه از روی کار آمدن دولت پزشکیان که با شعار وفاق ملی و ایجاد وحدت و یکپارچگی تشکیل شده بود، تصمیمات اخیر دولت به‌خصوص در انتصابات، موجب واکنش‌های بسیاری در محافل سیاسی و اجتماعی شده است. علی‌رغم وجود برخی از چهره‌ها در کابینه چهاردهم که خود مبین نقض صریح این شعار به نظر می‌رسیدند، دولت توانست با تأیید مجلس شروع به کار کند. پس از آن اما انتصاب‌ها به سمت‌وسویی گرایش پیدا کرد که نه‌تنها بویی از وفاق نبرده بود؛ بلکه تصویر واضحی از گزینش‌های جناحی و حزبی در آن به‌وضوح مشخص بود.

 حال آنکه ماجرا به همین‌جا نیز ختم نشد؛ برخی از چهره‌های این گزینه‌ها افراد مسئله‌دار امنیتی در حوادثی از جمله تحصن مجلس ششم، فتنه و مواردی از این قبیل بودند. در این بین می‌توان به انتصاب محمدرضا «میثم» سعیدی سرپرست شرکت سرمایه‌گذاری تأمین اجتماعی «شستا» اشاره کرد تا جایی که نمایندگان مجلس انتقادات شدیداللحنی به می‌دری وزیر کار و رفاه اجتماعی که از قضا خود یکی از افرادی است که در همان مجلس ششم بود و نیز از چهره‌های شاخص در متحصنین به شمار می‌رفت به یکباره تاختند.

 سعیدی از چهره‌های جنجالی و رادیکال مجلس ششم شناخته می‌شود. او به‌عنوان یکی از امضاکنندگان نامه معروف به «جام زهر» و همچنین مشارکت‌کننده فعال در تحصن‌های مجلس ششم، سوابقی دارد که می‌تواند تنش و عدم اطمینان در میان گروه‌های مختلف اجتماعی و سیاسی ایجاد کند.

 انتصاب سعیدی به‌عنوان سرپرست شستا که یکی از بزرگ‌ترین و مهم‌ترین نهادهای اقتصادی و اجتماعی کشور است، نگرانی‌هایی را در خصوص مدیریت صحیح منابع و تأمین منافع اجتماعی مطرح کرده است.

 نمایندگان مجلس و فعالان سیاسی واکنش‌های شدیدی به این انتصاب نشان داده‌اند؛ برخی نمایندگان مشهودات انتقادات تندی از وزیر کار و رفاه اجتماعی - می‌دری داشتند و خواستار بازنگری در این تصمیم شدند.

وفاق با زاویه‌داران نظام آدرس غلط دادن است

 در این بین مجتبی یوسفی، نماینده مردم اهواز در مجلس شورای اسلامی با انتقاد از انتصاب محمدرضا «میثم» سعیدی به‌عنوان مدیرعامل شستا، اعلام کرد که دولت به‌جای توجه به مسائل اصلی جامعه، به افراد با سابقه‌های جنجالی مسئولیت می‌دهد.

 وی تأکید کرد که دولت حق دارد از نیروهای همسو با خود استفاده کند، اما نباید به بهانه وفاق ملی افرادی که در سلامت اقتصادی و سیاسی آنها شبهات بسیاری وجود دارد، مسئولیت بگیرند.

وزیر تعاون را به‌خاطر انتصاب مدیرعامل شستا استیضاح خواهیم کرد

 محمد سراج، نماینده مردم تهران در مجلس نیز در این باره گفت: دولت به نام وفاق ملی، افرادی با سابقه‌های مسئله‌دار را در پست‌های مدیریتی منصوب می‌کند.

 وی با اشاره به هشدارهای رهبر انقلاب درباره پرهیز از انتصابات چنین افرادی، تأکید کرد که مدیرعامل جدید شستا از متحصنین مجلس ششم است و سابقه سیاسی روشنی دارد.

 سراج اعلام کرد که در اولین جلسه علنی مجلس، این موضوع را از وزیر تعاون و رفاه اجتماعی سؤال خواهد کرد و در صورت عدم ارائه پاسخ قانع‌کننده، نمایندگان به استیضاح وزیر خواهند پرداخت. نمایندگان منتظر بودند تا درباره این انتصاب مطمئن شوند و سپس وظایف خود را در قبال اقدام دولت بررسی کنند.

پاک‌سازی جریان شهید رئیسی از دولت و جایگزینی آنان با نیروهای برانداز قابل‌تحمل نیست

 مرتضی محمودی، نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی نیز با بیان اینکه انتصاب آقای سعیدی، انتقاد نمایندگان مجلس و دغدغه‌مندان به انقلاب و نظام را به همراه داشته است؛ گفت: متأسفانه، این انتصاب در ادامه برخی انتصابات دیگر، چیز جدیدی نیست. در سایه شعار ابزاری وفاق که هیچ تناسبی با مفهوم واقعی وفاق ندارد، شاهد استفاده از افراد مسئله‌داری هستیم که از شاخص‌های اصلی مدیریت در نظام جمهوری اسلامی ایران برخوردار نیستند.

 وی افزود: در دستگاه‌های مختلف، انتصاب‌هایی صورت‌گرفته که مسئولیت به افرادی واگذار شده است که درگذشته سوابق فعالیت‌های سیاسی ضد نظام داشته‌اند. نمونه‌هایی از این انتصابات شامل افرادی می‌شود که در فتنه‌ها و اغتشاشات دخیل بوده یا در شبکه‌های مجازی و انتشار محتوایی همسو با دشمنان بر علیه انقلاب اسلامی پرداخته‌اند. برخی از این افراد حتی در موضوع التزام به مبانی اعتقادی و دینی نیز مشکلاتی داشته‌اند و شفاف آن را بیان کرده‌اند، اما متأسفانه در انتصاب آن‌ها در دولت هیچ ابایی وجود ندارد.

 وی بیان کرد: اکنون دوره مدارا و سکوت به پایان رسیده و ما نمایندگان مردم از رئیس‌جمهور تذکر می‌دهیم که در این انتصابات دقت بیشتری شود.

 به عقیده وی، دولت باید به قوانین و ارزش‌های نظام پایبند باشد و انتصابات را بر اساس چارچوب‌ها و قوانین صورت دهد.

 محمودی گفت: متأسفانه مشاهده می‌شود که در بحث انتصابات، توجه بیشتری به افراد برانداز و فتنه‌گر می‌شود و نیروهای انقلابی، ارزشی، پرتلاش، جهادگر و متخصص نادیده گرفته می‌شوند. پاک‌سازی جریان شهید رئیسی از دولت و جایگزینی آنان با نیروهای برانداز قابل‌تحمل نیست و این مسائل به‌وضوح قابل‌ارزیابی و بحث است. از این رو، از رئیس‌جمهور محترم که به‌سلامت نفس ایشان باور داریم، تقاضا دارم به این موضوعات توجه جدی کند و اجازه ندهد تحت‌تأثیر مشورت‌ها و فضاسازی‌های نادرست قرار بگیرد.

فتنه باید خط‌قرمز انتصابات دولت باشد/ مدیرعامل شستا شبهه تابعیت دارد

 علیرضا سلیمی، نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی نیز با انتقاد از انتصابات مسئله‌دار در دولت چهاردهم گفت: بسیاری از انتصابات در دولت و وزارتخانه‌ها غیرقانونی است.

 وی با بیان اینکه رهبر انقلاب بارها تأکید کردند که فتنه خط‌قرمز است ادامه داد: متأسفانه انتصاب مدیرعامل جدید شستا پر از ابهام است و باید دولت نسبت به آن پاسخگو باشد که اگر مدیرعامل جدید این مجموعه از سیاسی بازی خود توبه کرده اعلام عمومی کند و اگر نه باید روشن شود که چرا یکی از متحصنین مجلس ششم در هلدینگ اقتصادی بزرگی مانند شستا مسئولیت گرفته است.

 سخنگوی هیئت‌رئیسه مجلس ادامه داد: درباره تابعیت آقای میثم سعیدی و یا برخی اطرافیان وی شبهه‌هایی مطرح است که هنوز این شبهات برطرف نشده است.

انتصاب متحصن مجلس ششم یک اشتباه راهبُردی است

 غلامرضا شریعتی، نماینده مردم بهشهر و نکا نیز در این باره اظهار داشت: آغشته کردن مسائل سیاسی در مسائل اقتصادی اشتباه استراتژیکی است که متأسفانه دولت چهاردهم در حال حرکت در این مسیر است.

 وی با بیان اینکه زیان‌ده بودن بخش‌های اقتصادی در کشور محصول همین سیاسی‌کاری بوده است، تصریح کرد: دولت آقای پزشکیان از ابتدای کار وعده داد که بنای سیاسی‌کاری ندارد؛ اما انتصاباتی که در وزارتخانه‌های مختلف و بخش‌های گوناگون دولت در حال وقوع است از شیب تند سیاسی‌کاری در دولت حکایت می‌کند.

 نماینده مردم بهشهر و نکا ادامه داد: سؤال اصلی از دولت آقای پزشکیان این است که وقتی مدیرعامل سابق شستا با سوابق روشن و توانایی مدیریتی در این مسئولیت حضور داشت با چه منطقی او را عزل کرده و چهره‌ای مسئله‌دار را منصوب کردید؛ مدیرعامل سابق شستا در انضباط بخشی مالی و توسعه اقتصادی در این هلدینگ مهم قابلیت‌های خود را در طول سال‌های گذشته به‌خوبی نشان داد؛ اما در دولت آقای پزشکیان به نظر می‌رسد به‌جای تخصص به دنبال افراد سیاسی‌کار هستند.

 شریعتی با اشاره به اینکه آقای پزشکیان و وزرای اقتصادی دولت تأکید کردند که بنا داریم شرکت‌های تولیدی وابسته به دولت را کارآمدتر کنیم، تأکید کرد: انتصاب متحصن مجلس ششم در یک واحد تولید ثروت و درآمد یک اشتباه مهلک و راهبُردی است.

 در نهایت؛ انتصاب‌های اخیر دولت پزشکیان که قرار بود با شعار وفاق ملی همراه باشد، به دلیل حضور چهره‌های جنجالی و مسئله‌دار، به‌شدت مورد انتقاد قرار گرفته است. نمایندگان مجلس با استناد به هشدارهای رهبر انقلاب نسبت به انتصابات افراد با سابقه‌های نامطلوب، به دولت تذکر داده و خواستار بازنگری در این انتصابات شدند. در این بین، نگرانی‌ها از عواقب تاریخی وجود چهره‌های مسئله‌دار در نهادهای کلیدی و همچنین تأکید بر ضرورت پایبندی به ارزش‌های نظام و قوانین، مواضع نمایندگان را مستحکم کرده است. به نظر می‌رسد که ادامه این روند می‌تواند به ایجاد نارضایتی و بحران‌های بزرگ‌تری در عرصه مدیریت اقتصادی کشور منجر شود.

انتهای خبر/

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از