«رهیاب» بررسی کرد؛
شوی نقطه طلاقی گرمسیر و سردسیر
دره سرسبز و زیبای شوی را باید یکی از باستانیترین مناطق ایران دانست. آب فراوان و اراضی حاصلخیز و همچنین موقعیت خاص جغرافیایی و طبیعی که سرحدات مناطق گرمسیری و ییلاقی است باعث شده از دیرباز این منطقه سکونتگاه بشر باشد.
به گزارش شبکه اطّلاعرسانی «رهیاب»؛ دره سرسبز و زیبای شوی را باید یکی از باستانیترین مناطق ایران دانست. آب فراوان و اراضی حاصلخیز و همچنین موقعیت خاص جغرافیایی و طبیعی که سرحدات مناطق گرمسیری و ییلاقی است باعث شده از دیرباز این منطقه سکونتگاه بشر باشد.
آثار و خرابههای بناهای کهن را میتوان در مناطق دِهبر، دِیین ده، دینارا ملاحظه کرد. در دهههای گذشته برخی افراد تصادفاً به اشیاء و دفینههایی در این منطقه دست میافتند و در سالیان اخیر غارتگران میراثفرهنگی هم این کهن دیار را از دستبرد خود بینصیب نگذاشتهاند.
دره سرسبز و زیبای شوی و آبشار منحصر به فردش سالانه مقصد صدها هزار گردش داخلی است؛ ولی متأسفانه به دلیل عدم توجه دولت و فقدان زیرساختهای لازم از حضور گردشگران خارجی بینصیب مانده است. از سویی بازدید این گردشگران کوچکترین نفعی برای مردمان روستای شوی نداشته و ندارد جز آلودگی محیطزیست و آب رودخانه شوی. گرچه جاذبه اصلی این خیل عظیم گردشگر آبشار زیبای شوی است؛ ولی جاذبههای دیگری که در دره شوی واقع گشتهاند را هم باید به فهرست مراکز دیدنی این منطقه افزود.
مقبره امامزاده سید محمود ابن موسی کاظم (ع) در میانه انبوه باغات درختان انار شوی، قبرستان قدیمی در پیرامون این امامزاده، چشمه آبمعدنی شوی، جنگلهای بلوط منطقه بن زرد، کنه شوی که محل کندهکاری شده به شکل دستوپای انسان است و محل تردد و بالارفتن از کوه و دسترسی به آبشار شوی است رودخانه شوی با ماهیان قزلآلای زیبایش و استخرهای آب طبیعی در مسیر رودخانه و...
آبوهوای شوی هم منحصر به فرد است درخت بلوط که خاص مناطق سردسیری و کوهستانی است در کنار درخت خرما که خاص منطقه گرمسیری و بیابانی است بهخوبی رشد میکند و باغات انبوه شوی شاهد ثمردهی این دو گیاه در جوار هم هستند.
متأسفانه از رهگذر بیمهری دولت و مسئولان شهرستانهای اندیمشک و دزفول و استان خوزستان طی سالیان گذشته این قطب مهم گردشگری شمال خوزستان از رشد و توسعه لازم و راههای ارتباطی بیبهره مانده بود که طی یکی دو سال اخیر اقداماتی صورتگرفته و خدماتی در شرف انجام است که امید داریم سبب تغییر وضعیت فعلی و جذب گردشگر بیشتر داخلی و خارجی و درآمدزایی برای مردمان منطقه گردد.
انتهای خبر/