حالت تاریک
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن رهیاب نیوز | rahyabnews.com هستید؟
مصرف داروهای رژیمی در مرحله هشدار
رهیاب گزارش می‌دهد؛

مصرف داروهای رژیمی در مرحله هشدار

امروزه شیوع روز افزون چاقی، باعث افزایش تبلیغات و شایعات زیادی در مورد داروهای ضد چاقی شده و متاسفانه مصرف اینگونه داروها را افزایش داده که این موضوع هم اکنون به مرحله هشدار و نگرانی رسیده است.

به گزارش شبکه اطلاع‌رسانی«رهیاب»؛ در جامعه امروزی، زندگی شهری و غذاهای رنگارنگ فست‌فودی، کم‌تحرکی و مهمتر از همه بلاگری بازار قرص‌های رنگارنگ لاغری و چاقی داغ است.

به مدد بلاگران فضای مجازی تناسب اندام بیش از پیش مورد توجه قرار گرفته و مردم را به سمت راه‌های آسان برای دستیابی به آن کشانده است.

امروزه اضافه وزن تبدیل به معضل بزرگی شده و بسیاری از افراد را درگیر خود کرده است. همه به دنبال راهی برای کاهش وزن می باشند و قصد دارند به وزن ایده‌آل خود برسند.

افرادی که اضافه وزن دارند به مرور زمان اعتماد به نفس خود را از دست می دهند. آن‌ها راه‌های زیادی را برای کاهش وزن امتحان می‌کنند اما به دلیل اینکه به نتیجه‌ای نرسیدند و به مرور اعتماد به نفس خود را از دست می‌دهند.

از این‌رو بهترین راه برای کاهش وزن انتخاب استفاده از قرص لاغری است.  یکی از راه‌های کاهش وزن که مدام از سوی بلاگران تبلیغ می‌شود که افراد زیادی از آن جواب گرفته‌اند استفاده و خرید قرص لاغری است.

بنا بر اعلام معاون تحقيقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی شيوع اضافه وزن و چاقی در ۷۳ كشور جهان از سال ۱۹۸۰ تا به امروز دو برابر شده كه در ايران نيز ۲۹ ميليون نفر دچار چاقی هستند كه مرگ‌های ناشی از چاقی در كشور هم ۲ برابر نسبت به گذشته گزارش شده است.

بر اساس مطالعات عوامل خطر بيماری غير واگير، حدود ۵۸ درصد افراد بالای ۱۸ سال دچار اضافه وزن و چاقی هستند. در استان خوزستان نیز آمارها از روند روبه رشد چاقی و اضافه وزن حکایت دارد که در اين ميان بسياری از افراد به جای بهره‌گيری از راهكارهای اصولی برای كاهش وزن خود به روش‌های غير اصولی و به عبارتی ديگر استفاده از داروهای لاغری غيرمجاز گرايش پيدا می‌كنند كه چه بسا مصرف آن‌ها به مرگ نيز ختم می‌شود.

سال‌های گذشته نيز افراد سودجو برای رسيدن به اهداف خود و با تبليغات فريبنده قرص يا داروهای غيرمجاز لاغری را در اختيار گروه‌های هدف به ‌ويژه بانوان كه با معضل چاقی مواجه هستند قرار می‌دهند كه مصرف آن‌ها عوارض خطرناكی دارد.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: مطالعات انجام شده نشان می‌دهد آمار اضافه وزن و چاقی در کشور رو به افزایش است و ۶۳.۸۶ درصد افراد ۱۵ تا ۶۴ سال خوزستان مبتلا به اضافه وزن یا چاقی هستند.

پژمان بختیاری افزود: اضافه وزن و چاقی در همه گروه‌های سنی خوزستان از کودکان تا سالمندان، از میانگین کشوری بالاتر است. رئیس مرکز بهداشت خوزستان توضیح داد: اضافه وزن و چاقی عامل خطر بروز بسیاری از بیماری های غیرواگیر از جمله بیماری های قلبی عروی، فشار خون بالا، تنفسی، دیابت، نقرس، سنگ صفرا، نارسایی کلیوی و برخی از سرطان‌ها است.

وی در ادامه نسبت به روش‌های غیراصولی کاهش وزن ابراز نگرانی کرد و گفت: رژیم‌های درمانی که یک گروه غذایی را حذف کند صحیح نیست بلکه باید از همه گروه‌های غذایی به تناسب و تعادل استفاده شود.

بختیاری‌نیا اضافه کرد: رژیم‌های اصولی چربی را کاهش می‌دهند اما رژیم‌های سخت و پیچیده، موجب از درست رفتن آب و عضله خواهند شد که عوارضی از جمله ریزش مو، ضعف سیستم ایمنی، مشکلات پوستی، اختلال در هورمون‌ها و ناباروری در زنان را به دنبال دارد.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی جندی‌شاپور اهواز با تأکید بر اینکه داروها و حتی برخی مکمل‌ها به ویژه در کودکان برای کاهش وزن مناسب نیستند گفت: بسیاری از داروها از طریق کاهش مواد غذایی فرد را لاغر می‌کند که دارای اثرات کوتاه مدت و حتی جانبی است.

وی ادامه داد: کنترل اضافه وزن و چاقی نقش موثری در جوانی جمعیت دارد زیرا ثابت شده قدرت باروری در افراد چاق کاهش پیدا می کند و افراد با سبک زندگی و رژیم غذایی صحیح شش برابر بارورتر هستند.

 سید محمد تقی منصوری افزود: امروزه شیوع روز افزون چاقی، باعث افزایش تبلیغات و شایعات زیادی در مورد داروهای ضد چاقی شده و متاسفانه مصرف اینگونه داروها را افزایش داده که این موضوع هم اکنون به مرحله هشدار و نگرانی رسیده است.

مدیر دفتر تحقیق و توسعه معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی اهواز با بیان اینکه مصرف بسیاری از این داروها برای کاهش وزن اعم از شیمیایی یا گیاهی، غیر مجاز و ناسالم است، عنوان کرد: مصرف این داروها حتی موارد مجاز نیز دارای عوارض جانبی زیادی بوده و موارد منع مصرفی دارند که  تجویز آن‌ها توسط پزشک الزامی است.  

بر اساس این گزارش، کارشناسان معتقدند در صورت نیاز به مصرف دارو برای کاهش وزن، توجه به دو نکته ضروری است، نخست اینکه مصرف دارو زیر نظر پزشک و آن هم در شرایط خاص توصیه می‌شود، افرادی که با وجود رژیم غذایی مناسب و ورزش در یک دوره سه ماهه، همچنان اضافه وزن دارند و یا افرادی که به جز اضافه وزن، دچار بیماری‌های زمینه ای مانند بیماری های قلبی-عروقی، دیابت و فشار خون باشند، می توانند زیر نظر پزشک  از این داروها استفاده کنند و نکته دوم موضوع اصالت این داروها است.

 همچنین داروهای گیاهی مورد استفاده باید حتما داری شناسنامه دارویی و مجوز وزارت بهداشت بر روی جلد دارو باشد، بسیاری از تولید‌کنندگان غیرمجاز این داروها، گاه مواد مضری که قادر به کاهش وزن باشند را به این فرآورده‌ها اضافه می‌کنند و برروی جلد دارو نیز نامی از آن‌ها نمی‌برند. 

 منظور از شناسنامه دارو، ترکیبات مؤثر، تاریخ تولید، تاریخ انقضا، سری ساخت و مجوز وزارت بهداشت است و داروهای گیاهی فاقد شناسنامه دارویی به دلیل عدم اطمینان از شرایط تولید و یا وجود مواد مضر، غیر قابل مصرف هستند.

 دکتر حسین هادوی در این‌باره گفت:فرآورده‌های نظیر هرموس  Hermus ، آلفا اسلیم Alpha Slim، پاپایا Papaya، بلک اسلیم Black slim و گلوریاGloria ) به‌دلیل نداشتن مجوزهای بهداشتی و درج ادعای لاغری و وجود ترکیبات مت‌آمفتامین که همان شیشه است مصرف آن‌ها ممنوع و از سطح عرضه جمع آوری می شود.

رئیس اداره نظارت بر فراورده‌های طبیعی، سنتی و مکمل معاونت غذا و داروی اهواز نسبت به خطرات و عواقب فرآورده‌های لاغری حاوی مت‌آمفتامین هشدار داد.

انتهای خبر/

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از